fredsplan.dk


Go to content

DokumenterHermed en oversigt over de vigtigste dokumenter i forhold til en kommende mellemøstlig fred:

Geneve-Initiativet (december 2003) har karakter af "uofficiel aftale" mellem fremtrædende palæstinensiske og israelske politikere. For deltagerne har det været centralt at understrege, at "der er en partner for fred". Blandt hovedaktørerne er fra Israel Dr. Yossi Beilin (formand Yachad-Meretz) og fra Palæstina: Yasser Abed Rabo (tidligere informationsminister i Selvstyret).

Desuden medvirkede en stor gruppe af trænede forhandlere fra begge sider. Udgangspunktet for aftalen var de afbrudte forhandlinger i Taba (2001)

Læs aftalen på dansk her. Og se kort over Israel, Palæstina og Jerusalem efter Geneve-aftalens grænsedragning.

Læs yderligere om principperne i Geneve-aftalen.

Køreplanen for fred (juni 2002) er udarbejdet af Kvartetten, som består af FN, USA, Rusland og EU. Det skete under det danske EU-formandsskab med udenrigsminister Per Stig Møller i spidsen. Se den engelske version af køreplanen.

Det arabiske fredsinitiativ (oprindelig marts 2002) er i marts 2007 blevet genfremsat af Den arabiske Liga på topmødet i Saudi Arabien. Læs vores oversættelse af det arabiske fredsinitiativ her. Det arabiske Fredsinitiv er nu en officiel del af "Geneve-Initiativet" (Annex 13)

Annapolis-topmødet (november 2007) gav fornyet liv til fredsprocessen. Læs den danske oversættelse af den fælles israelske-palæstinensiske udtalelse her.

Andre centrale dokumenter vil også snart kunne findes her.Back to content | Back to main menu